dissabte, 21 d’agost del 2010

Dia 8 | 9è dia | PUCES I INSECTES

Avui, ha sigut l’últim dels tres dies de no anar tan lluny.

Gràcies al “brochure” (propaganda) que tenim que diu tots els esdeveniments, mercats, exposicions... Hem passat el matí a dos “Marché aux puces” (Mercat de Puces) que són d’objectes de segons mà, col·leccionisme, trastos...

El primer i més gran, alhora més urbà, ha sigut el de Rouffach, un poble de 4500 habitants situat a uns 6 km d’Issenheim, hem aparcat al costat del camp de futbol i el càmping municipal, i a una cantonada ja hem trobat el mercat. Es veia molt de gent professional, la de les parades, i per això tenien molta quantitat de coses per vendre.

Primer hem volgut comprar a un que tot i fer una parada en un mercat francès, no sabia parlar-lo, i només l’alemany, cosa que jo havia d’anar traduint el que entenia. Li hem comprat una placa d’anunci vella i un camió per a en Marçal, que era publicitari d’una marca de cervesa.

Ens pensàvem que només era cosa d’un carrer però era grandiós, arribava fins a la gran plaça de la República, on hi ha l’església, on hi feien una comunió i a la que si no fos per un home que demanava caritat a fora ja ens pensàvem que ens hi havíem quedat tancats.

Hem desfet els carrers per on havíem passat, havent comprat un Pretzel, i quan hem arribat al cotxe hem anat cap al Marché aux puces de Soultzmatt, que era al costat d’un cementiri militar francobelga, a la zona esportiva (camps de futbol). Es veia molt més de gent no professional.

Havent-lo vist, hem anat a dinar al bungalow, i a la tarda, hem anat al Vivarium du Moulin (Viver del Molí), que és d’insectes i aràcnids, que estava molt bé tot i que era una mica car.

A part d’unes maquetes del molí, i el fet de ser a dins de l’antiga casa del molí (molt vella), tot eren vitrines amb els animals, mig de fusta i força velles. El que m’ha agradat més han sigut els formiguers que hi havia als que es podia veure l’interior, les cambres...

Hem acabat de passar la tarda a l’Abadia de Murbach, molt a prop tant d’Issenheim com de Lautenbachzell, on hi havia el viver.

A l’Abadia de Murbach, hi havia l’església, reconstruïda a mitges a falta de pressupost quan es va voler reconstruir després de destruir-se a principis del segle XVIII. També hi havia un jardí medieval.

*Fotos:
1a: Mercat de puces de Rouffach
2a: Mercat de puces de Soultzmatt
3a: Vivarium du Moulin

1 comentari:

  1. Molt interessant la iniciativa dels 'mercats de puces', similars al 'mercat del trasto' de Torelló i altres localitats catalanes. Allà, veient el calendari de tot l'estiu, fa la sensació que se'n fa un a cada poble, al llarg de l'any. Una bona manera de treure's enderris de casa i, els altres, de passar una estona ben entretinguda anant a passeig.

    ResponElimina