dimarts, 21 d’agost del 2012

11è dia: Tornada cap a casa

Ja han passat 11 dies des que vam marxar cap a Sa Riera, i per tant avui toca acabar de tancar aquesta meva d'oval que hem fet sobre el mapa i tornar cap a casa.

El campanar de l'antiga església de Llessui
Pels volts de les 10 ja teníem les maletes i tot dins del cotxe, a punt per marxar, només faltava anar a pagar i a tornar les claus a la propietària de la casa la Canal (Casa Bortomico), amb qui hem estat parlant durant una hora sobre molts temes, de manera que hem marxat a les 11 en punt.

Tot i ser el dia de tornar cap a casa, com que el viatge no dura tot el dia, hem aprofitat per visitar algunes zones que no havíem vist, especialment la vall d'Àssua, pertanyent als municipis de Rialp (Caregue, Escàs, Surp i Rodés) i Sort (Llessui, Bernui, Saurí, Sorre i Altron). Justament a Llessui és on primer ens hem parat, per veure el centre històric, ja que el poble ja ens sonava especialment ja que és present al llibre "Les veus del Pamano" (el Pamano és un dels barrancs de la vall d'Àssua), igual que Sant Pere del Burgal surt al "Jo confesso". Llessui és el poble més elevat de la vall, i en destaca la seva "església", de la qual només en queda sencer el campanar, per sota del qual curiosament es pot passar.

Des del cim del port de Cantó
Si havíem pujat fins a la capçalera de la vall d'Àssua (Llessui) per Escàs i Caregue, una carretereta força estreta, a la tornada cap a Sort hem baixat per Sorre, poble on també ens hem parat ja que diuen que és on es va rodar la sèrie Gran Nord que feien a TV3 i també ens feia gràcia reconèixer alguna casa. Malauradament, només vam veure el que a la sèrie és "lo consell de Nord", un edifici pertanyent a l'ajuntament que hi ha a l'entrada.

Per tant, des de la una ja no hem parat més fins que hem coronat el port del Cantó, on hem dinat en unes taules de pícnic que hi ha (a Soriguera, un poble a mitja pujada, havíem parat però no hi havia cap lloc on no toqués molt el sol), des d'on es veia el paisatge dels dos vessants del port, el del Pallars i el de l'Alt Urgell.
Arànser
Cap a quarts de 3 hem acabat de dinar i hem baixat el port del Cantó, hem passat per la Seu d'Urgell i hem anat seguint per la N-260 fins prop de Martinet, on ens hem desviat per anar a Arànser (nom tradicional: Aransa), un poble on havíem anat fa molt temps. Després d'una estona en aquest poblet hem tornat a la N-260 (havent-nos-ens enganxat una branca al cotxe) fins a Bellver de Cerdanya, on hem anat en direcció Prats i Sansor per passar per Alp i pujar a la collada de Toses per la GIV-4082 i la Molina, on no hi ha tants revolts com a la N-152. Baixar també ho hem fet per la GIV-4016 (la que passa pel poble de Toses), que té més pendent però és més curta. I finalment, cap a Ripoll i Vic fins arribar un altre cop a casa.

1 comentari:

  1. Ei, com sempre, un relat excel.lent de les vacances. El que més m'ha agradat ha estat la descripció de les "virtuts" d'Andorra i l'anàlisi energètica del C.H. Bon final de vacances! Llorenç

    ResponElimina