divendres, 5 de juny del 2009

Bicicletada i activitats al Gurri

Avui al matí, amb la resta de 6è hem fet la bicicletada que organitza l'Ajuntament de Vic cada any el Dia Mundial del Medi Ambient. Cada any es va a la ribera del riu Gurri, i allà es fan unes activitats. Aquest any, ham fet activitats sobre el riu, les seves cuques i la seva vegetació.

Hem sortit de l'escola cadascú amb la seva bici, després d'esperar força estona sense saber si es faria la bicicletada o no, perquè plovia una mica. Al Sucre ens ham trobat amb els del Sentfores i hem anat cap a la ribera del Gurri.

Primer de tot, ens han donat xocolata desfeta i coca, per esmorzar, i llavors hem fet les 3 activitats que hi havia preparades.

La primera que hem fet ha sigut la d'observar "macro-invertebrats" del riu, en grupets petits. Hi havia tota mena de cuques, fins itot un cargol. També hem vist com un dels monitors, es ficava a dins del riu per agafar-ne.

La següent ha sigut la de la vegetació. Un noi ens ha explicat quina vegetació hi ha i perquè, com era el riu abans, que la vegetació que hi ha no és la pròpia de la riba del Gurri, perquè hi havia ortigues...

Finalment, hem fet l'activitat, en que ens explicaven un conte d'una anguila. Més aviat era el seu cicle, la seva vida. Travessava l'Atlàntic, pujava pel Ter...

Quan ha acabat el conte, hem agafat les bicis i hem tornat cap a l'escola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada