diumenge, 16 de gener del 2011

Cavalcada de Reis de Barcelona

Aquest any hem volgut anar més enllà de veure la Cavalcada de Reis de Vic o de Calldetenes i hi hem anat a Barcelona.

Vam marxar a mitja tarda de Calldetenes amb la idea d'arribar a Barcelona sense haver de fer grans cues ni tot el que per la ràdio deien que hi hauria amb el trànsit. Com ja des de fa un temps vam anar al barri de la Pau per aparcar però ni allà hi vam veure ni un sol forat per deixar-hi el cotxe -i mira que n'hi ha allà, d'aparcament- però ens vam haver de passar com mitja hora per trobar un lloc. És clar que per allà també hi havia la Cavalcada de Reis de Sant Martí, unes de les altres cavalcades dels barris de Barcelona.

A continuació vam agafar la línia 2 del metro i vam arribar a Universitat, al carrer de Pelai, a on ens havien recomanat mirar la Cavalcada ja que el carrer era ample, ben decorat amb els llums de Nadal... Encara faltava pel voltant d'una hora per l'hora prevista del pas de les carrosses per aquell carrer de manera que ens vam esperar entrant a alguna botiga i agafant-nos un bon lloc, i sobretot, durant l'espera, mirar que no ens el prenguéssin. Vam encertar en col·locar-nos a una cruïlla, al mig de l'asfalt, i no en una vorera, ja que així la gent del darrere -per sort no vam arribar a tenir la "gent del davant nostre"- no es veia tan obligada a arrapar-se a tu.

Les carrosses havien d'arribar a carrer de Pelai entre dos i tres quarts de vuit, però no van arribar fins ben bé les 8. A part dels guàrdies urbans que parlaven en castellà, ja es van encarregar que la gent deixés suficient pas pel carrer a les carrosses els cavalls també de la policia i, per recollir els excrements, un exèrcit d'escombretes de l'Ajuntament de Barcelona.

Llavors ja van venir totes les carrosses i grups de patges que disparaven caramels, un autobús turístic de la Televisió Espanyola, una de La Vanguardia i d'El Mundo Deportivo, unes noies vestides de verd amb xanques i uns tricicles estranys, una carrossa amb una estrella de Nadal feta amb llums de Nadal que anava rodant, tota una colla de patges que recollien pipes, després uns patges i una carrossa que recollien cartes, un camionet que també bombardejava "tazos" de la marca "Cheetos", uns homes amb xanques disfressats d'ocells, amb paper, uns patges més que portaven unes flors gegants i el rei blanc. Entre el rei blanc i el ros va passar una carrossa blanca tota plena de rellotges i amb el Mag Lari al davant, una de Coca-Cola feta amb ampolles de vidre i llaunes d'aquesta marca, que també canonejaven caramels, com sinó, amb gust de cola, i llavors, tota una colla que anaven disfressats o portaven una mena de titelles gegants d'uns micos, més gent amb flors gegants i la carrossa del rei ros. Tot seguit van passar la de la fàbrica de joguines, més flors liles, carrosses i comparses africanes ballant i tocant instruments, així com figures gegants d'un elefant i camells per l'arribada del rei negre i, després de la seva carrossa, un trenet vermell amb carbó i la patge Carbonera. Finalment, per tancar la cavalcada, un camió-carrossa dels bombers.

Acabada la cavalcada, vam marxar cap al Fresc Co que ja teníem pensat anar del carrer del Carme ja que tots els restaurants del voltant dels carrers de la cavalcada eren plens a vessar.

Havent sopat, vàrem tornar per les Rambles fins a Universitat, on anant-hi ja vèiem a les botigues canviant els preus per les rebaixes del dia 7.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada