diumenge, 4 de gener del 2009

El derbi català de segona A: Nàstic 3-Girona 0

Ahir es va disputar el derbi català de la segona A de la primerasvolta, a mi m'agraden els dos equips, però volia que guanyés el Nàstic de Tarragona. Abans de començar el partit (que el vam mirar pel Canal 33), deia que guanyaria el Nàstic per 2 o 3 a 1. Però encara millor, van quedar 3 a 0.

Crònica del partit (del Website oficial del Gimnàstic de Tarragona):

El Gimnàstic de Tarragona ja mira cap a dalt. Els granes han guanyat per 3 gols a 0 al Girona, en un gran partit dels de Ferrando, que l'han tingut controlat durant els 90 minuts.
El Gimnàstic ha confirmat la bona ratxa i ja en el minut 14 guanyava per 1 gol a 0, gràcies a un gol de Víctor amb el cap, després d'una centrada de Jordi Alba. Amb el gol, els de Tarragona encara han dominat més el joc durant la primera part, mentre que el Girona creava perill a pilota parada.
El Nàstic ha ampliat el marcador abans de la mitja part, per mitjà d'un penal xiulat sobre Mingo. L'especialista Jandro no ha fallat i els granes se n'han anat al vestuari amb un clar 2 a 0.
El Girona ha sortit més entonat a la segona part i durant els primers deu minuts ha controlat el ritme del partit, però ha notat la falta de pòlvora ofensiva. El Nàstic, mentrestant triangulava i començava a agradar-se. Tal era el joc dels granes que s'han sentit els primers crits d'olés de la temporada al Nou Estadi. I en el 80' ha arribat el tercer després d'una gran jugada personal de Víctor que ha deixat el gol en safata a Mario Gibanel.
D'aquesta manera el Nàstic encadena 3 victòries consecutives i comença a mirar cap a la zona d'ascens.

I ara, la crònica de la web del Girona FC:

El derbi ha estat intens. El Girona no s'enfrontava al Nàstic en partit oficial de lliga de Segona Divisió des de la temporada 1950-51 i això suposava un al·licient més per als aficionats. Més de dos-cents es van desplaçar ahir al Nou Estadi des de Girona.

Els de Tarragona han encarrilat el partit ja al minut 15 de la primera meitat amb el gol de Víctor Casadesús. Jordi Alba ha provat de xutar a porteria des de la banda dreta però li ha sortit un misto en forma de centrada involuntària que ha acabat rematant de cap Víctor Casadesús al fons de la xarxa. Amb el marcador a favor, el Nàstic s'ha trobat molt còmode tot i que els de Räul Agné haurien pogut empatar amb una rematada de cap de Serra que Rubén ha refusat a còrner i, sobretot, un gran xut des de fora de l'àrea de Xumetra que ha sortit fregant el pal. Però del possible empat s'ha passat al 2-0. Quan només quedaven cinc minuts per anar al descans, el lateral Mingo s’ha escapolit de Jose que l’ha fet caure a terra quan era apunt a entrar a l'àrea. L’àrbitre però ha assenyalat la falta dins de l’àrea. El penal l’ha transformat Jandro. Amb el 2 a 0 s’ha arribat al descans.

A la segona meitat, Manga ha deixat el seu lloc a Paco Esteban. El Girona ha avançat línies i ha aconseguit assetjar la porteria rival. Els gironins han anat deixant uns espais que ha aprofitat el Nàstic per jugar a la contra. Quan faltaven 10 minuts per al final, els de César Ferrando han sentenciat el partit amb el definitiu 3-0. Mario Gibanel només ha hagut de rematar una pilota centrada per Casadesús després de superar dos rivals dins de l’àrea. El Nàstic ha acabat el partit amb 10 homes per expulsió de Medina, que la setmana vinent es perdrà el partit de Castelló. El Girona s’enfrontarà la setmana vinent a casa contra l’Eibar.