dilluns, 22 de setembre del 2008

Segells

Avui, repassant la meva col·lecció de segells que faig amb el meu germà, me n'he adonat que n'hi ha 10 que no sabem d'on són. Es poden veure clickant aquí. Si algú sap d'on són, si us plau, que fagi un comentari escrivint el número del segell i el lloc d'on és.

4 comentaris:

  1. Hola Arnau,

    M'he estat mirant els segells que assenyalaves, i sense saber-ho del cert, diria que la gran majoria són d'origen rus, excepte el 3 i el 4, que crec que són coreans,sobretot pel tipus de grafia. I el 7, el 10 i el 12 que diria que són xinesos ja que molts fan referència l'any 1949, l'any del naixement del la República Popular de la Xina.
    El segell més curiós però, és el numero 6, diria que és d'origen indi, quan a mitjans del segle passat Bombay i Goa eren colònies portugueses. No n'estic gaire segur però tinc aquesta intuïció. Jo de tu el guardaria.
    Quan jo tenia la teva edat també era un aficionat als segells i en guardo molt bon record! No ho abandonis!

    ResponElimina
  2. Ei hola! Em sembla que en sé alguns!

    2. Iugoslàvia. És el que diu però en alfabet cirílic.
    3. Corea. No sé si del nord o sud.
    4. Japó, crec.
    6. Indonèsia
    7, 10 i 12. Crec que Xina

    Quants en teniu?

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies a tots els que feu comentaris.

    ResponElimina
  4. Ei Arnau. Estava passejant pel teu bloc (per cert és espectacular, felicitats) i crec que també et puc ajudar.
    Diria que l'1-5-11 són de Bulgària. Si t'hi fixes amb les lletres són iguals i el poc que recordo de la meva estada és el nom del país. També t'adonaràs que hi ha alguna lletra semblant a la nostra: ho pots comprobar escribint primer amb l'alfabet búlgar i a sota amb català.
    Va, sort amb la col.lecció!
    Toni

    ResponElimina