dissabte, 6 de setembre de 2008

Dia a Barcelona

Ahir, jo i la meva mare vam anar a Barcelona, vam marxar amb el tren semidirecte de les 8:21 h i vam baixar a l'estació de Catalunya. Després vam anar cap al centre per comprar algunes coses i al cap d'una estona, vam agafar el metro, on a l'estació de Liceu de la L3 (la verda) volíem anar direcció Canyelles (fins d'aquí pocs dies perquè ara allargaràn la L3 fins a Trinitat Nova passant per Roquetes) per fer transbord a Passeig de Gràcia per després anar amb la L4 (la groga) fins a l'estació de Girona per anar a una botiga però, sense cap indicador, vam baixar cap a l'andana i un cop validat el bitllet ens vam adonar que per anar direcció Canyelles s'havia de sortir al carrer un altre cop i tornar a validar el bitllet, és a dir tornar a pagar. El transbord del Passeig de Gràcia era llarguíssim. Un cop vam haver anat a la botiga prop de l'estació Girona, que a la botiga no hi havia el que volíem, vam agafar el metro i el tramvia per anar al següent lloc que teníem previst d'anar, els Encants Vells o Fira del Bellcaire. El metro i el tramvia que vam agafar per anar-hi eren la L4 del metro i a Ciutadella Vila Olímpica vam anar cap a la línia T4 del Trambesòs (el tramvia de la banda est de Barcelona) fins a l'estació de Glòries.

Als Encants tot era roba (a bastantes parades de segona mà), joguines i coses com de basar, i objectes vells usats i alguns espatllats. També n'hi havia de llibres, que estàven en prestatges en pilots, mobles... La parada que em va agradar més era una d'un senyor que ho tenia tot vellíssim i tirat per terra que semblava que es vengués tota la casa o tot el traster. A més ho tenia bastant car.

Llavors, quan ja vam mirar quasi bé tots els passadissos i les seves parades vam anar a dinar. El restaurant on vam dinar va ser el Fresc Co del carrer Llacuna 140 (cantonada amb la Diagonal), a la zona dels Encants, la Plaça de les Glòries, la Torre Agbar...

A la tarda, mentre esperàvem que obríssin el Museu de Carrosses Fúnebres, amb el tramvia T4 des de l'estació de Ca l'Aranyó fins a Ciutadella Vila Olímpica per anar al centre comercial La Vila, a l'avinguda Icària per comprar quatre coses i una ampolla d'aigua Bezoya que la vam comprar perquè deia que valia 0,22€ (la més barata) però en realitat valia 0,47€!

A les 4 de la tarda ja vam anar al Museu de Carrosses Fúnebres amb el tramvia T4 fins a l'estació de Marina, hi vam anar perquè al programa Vacances Pagades que aquests dies fan a la tarda a TV3 van dir que era el que tenia menys visites i ens va fer gràcia anar-hi. A mi no m'estranya que sigui el que té menys visites, és l'únic museu del districte (Sant Martí), està en un lloc com al Tanatori (que els turistes no és que hi vagin gaire), a l'entrada hi ha un cartell que diu què hi ha a cada pis, no diu res d'un museu i per acabar està al soterrani de l'edifici. El museu estava molt bé, hi havia la carrossa Imperial i més carrosses i cotxes funeraris molt ben conservats. Representacions de cavalls, roba... també n'hi havia.

Finalment vam agafar el metro a l'estació de la L1 (la vermella) de Marina fins a Arc de Triomf i allà l'autobús de Sagalés al qual no trobàvem la taquilla per comprar els bitllets*, que marxava a les 17:35 a l'andana 24 de l'Estació del Nord cap a Vic.

*Els bitllets s'havien de comprar directament a l'autobús.

Les fotos del Museu de Carrosses Fúnebres són de www.sfbsa.es (Serveis Funeraris de Barcelona S. A.).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada