dimecres, 4 de juliol del 2007

[BA] Platja, càmping, castell i jaciments

Dia 4-7-2007

Avui hem fet un dia d’estar-nos al càmping i a Guardamar.

Al matí hem anat a la platja de Guardamar. El dia 2 vam anar a la Platja Centre, i avui hem anat a la Platja de la Roqueta o a la del Moncaio. No sabem a quina vam anar.Després de la platja, vam acabar d’aprofitar el matí anant a la piscina del càmping per treure’ns la sal del mar.

A la tarda hem anat al Castell de Guardamar i als jaciments que el dia 2 no vam trobar.

El castell estava bastant enfilat, allà hi havia hagut el poble i el castell, i servia per vigilar tota la plana d’Oriola de l’arribada de pirates pel mar. Encara ara hi ha un canó. Fins que al segle XIX un terratrèmol ho va aterrar tot, cosa que va fer que es fes un poble nou a la costa.

Avui hem explorat més bé que l’altre dia i finalment hem trobat els jaciments arqueològics. Eren molt a prop d’on els havíem buscat, però no acabàvem de trobar el camí. Eren dos jaciments, un d’àrab i un de fenici. El jaciment àrab feia més de 500 anys que estava enterrat en una duna fins fa poc i ara l’estan investigant. I el jaciment fenici és dels jaciments fenicis més importants i més ben conservats de l’Europa Occidental gràcies a haver estat molts anys sota una duna.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada