dissabte, 20 d’octubre del 2012

EH Bildu acaba la campanya electoral líder a Twitter

Durant els 15 dies de la campanya electoral de les eleccions a la CA Basca del 21 d'octubre he fet el seguiment dels followers que té cada candidatura a Twitter. Com es pot veure al gràfic d'aquí sota, la coalició independentista de l'esquerra abertzale acaba clarament en primer lloc, amb 5.426 seguidors en el moment d'acabar-se la campanya, la nit del divendres 19. En segon lloc, molt lluny d'EH Bildu (@ehbildu), ha quedat el PP (@ppvasco), amb 2.054 seguidors i tota la resta estan per sota dels 2.000: Ezker Anitza-IU  (@IUEzker) amb 1.634, molt igualats el PSE EE-PSOE (@socialistavasco) i EQUO Berdeak (@EquoEuskadi) amb 1.378 i 1.367 respectivament, més avall el PNV (@eajpnv_eu) amb 1.090 i soprenentment, al capdavall del gràfic, EzkerBatua-Berdeak (@ezkerbatuaberde), amb només 129 followers. No he pogut incloure altres partits com el PACMA o UPyD ja que no tenen un compte de Twitter específic del País Basc.
Evidentment aquestes dades no són extrapolables als resultats electorals, ja que ni tothom té Twitter, ni té per què seguir cap partit, perquè algú pot seguir més d'un partit o seguir-ne sense votar-lo com jo ja sigui perquè en votarà un altre o perquè no pot votar a causa de l'edat o del lloc on viu.

Gora Euskal Herria Askatuta!

Pel que fa a Catalunya, estic fent el mateix seguiment amb els partits catalans i de tant en tant vaig posant l'evolució del gràfic al meu Twitter (@acomajoancara), on destaca el gran creixement de la CUP (@cupnacional) a partir del dia de l'assemblea en què van decidir presentar-se. El "dia de reflexió" abans de les eleccions catalanes faré una entrada com aquesta on es podrà veure el gràfic sencer.

dissabte, 13 d’octubre del 2012

El 12 d'octubre, #resacelebrar!

Des de dimecres tenim l'estelada
penjada a l'institut
Ahir, 12 d'octubre, el "Día de la Hispanidad", els alumnes de l'Institut Jaume Callís de Vic vam anar a l'institut perquè no teníem RES A CELEBRAR.

Comunicat dels alumnes:
Els alumnes de l’Institut Jaume Callís de Vic volem mostrar el nostre rebuig a la celebració de la ‘Hispanidad’, que es commemora aquest divendres dia 12 d’octubre, una celebració que no té cap arrelament al nostre país i que no és més que un símbol propi de l’espanyolisme. 

Un any més Espanya celebra la seva arribada al continent americà i la posterior colonització. Aquest fet comportà el genocidi de la població indígena a mans espanyoles i la imposició d’una cultura, una llengua i una religió per sobre les autòctones. 

És per això que rebutgem fer festa durant aquest dia, i volem reivindicar la voluntat de no celebrar aquesta commemoració. 

Tenim clar d’on venim, d’on som i què volem ser! 

El 12 d’octubre, RES A CELEBRAR! 

Durant aquest dia durem a terme una sèrie d'activitats, com la projecció del documental del conflicte entre Catalunya i Espanya [a sota], torneig de futbol, bitlles catalanes i diversos tallers. 

Qui perd els orígens, perd la identitat. 
Alumnes de l’INSTITUT JAUME CALLÍS de Vic i Arran Osona.