dijous, 25 de febrer del 2010

Cros de Tona

Diumenge passat vam anar a fer un altre dels crosos de la lliga comarcal d'Osona, el de Tona, tot i que aquest ja s'havia fet altres anys.
Sabíem que les curses començaven a les 11 del matí i per tant hi vam arribar a les 10, i encara o hi havia ningú, exceptuant els organitzadors. El primer que vàrem fer és anar a mirar el circuit, que era simplement anar donant voltes al Parc Roqueta, amb una baixada espectacular que baixava fins a un lloc per coure carn, a la part nord del "pou Roqueta" i llavors remuntar el tros baixat fent una altra pujada amb el mateix pendent i a més amb un esglaó natural al final. Al cap d'una estona ja va anar arribant tothom i ja vam començar a entrenar, i també, amb aquesta estona es van anar desglaçant els bassals de fang, però no van embrutar tant com els de Sant Boi de Lluçanès.


A les 11 va començar la cursa, de 5 voltes al parc (per tant 2100 metres) a la meva categoria d'infantil masculí. Per sort aquesta setmana no hi va haver embolics i al finar vaig quedar 10è, encara que resulta que en aquest només donaven medalla fins al 7è (què deu tenir el número 7 que sigui el límit de medalles...), i no als 10 primers com s'ha fet a la majoria dels crosos de la lliga comarcal.

dimarts, 16 de febrer del 2010

Fotos del Carnaval de Calldetenes

Diumenge, anant a peu cap a casa els avis, vam enganxar la rua del Carnaval de Calldetenes, anomenat Karkamal, d'aquest any. Només hi havia tres carrosses, a part de la molta gent que anava en elles i la que es disfressava sense formar part de cap grup dels de les carrosses.

divendres, 12 de febrer del 2010

Mostra de pessebres de Calldetenes

Durant els mesos de desembre i gener, la Mostra de Pessebres de Calldetenes que es fa cada any, aquest celebrava la seva 25a edició. No sé si és per això, aquest any hi havia dos pisos de pessebres, els dos pisos del Casal Parroquial, quan normalment només hi havia la planta baixa amb exposició.

Hi havia molts tipus de pessebres diferents, des de grans monuments (catedrals, monestirs) amb les figures del pessebre, a pobles també molt grans (el tamany del pessebre, no el poble), a una casa o una mena d'establia amb el naixement de diverses cultures (una japonesa, per exemple), un pessebre dels barrufets, i fins i tot les diverses esglésies de la Vall de Boí amb les respectives figures a cada una.

diumenge, 7 de febrer del 2010

Cros de Prats: fred i gel, Cros de St. Boi: calor i fang

Després d'haver anat fa 15 dies a la 2a Jornada d'Hivern a Palafrugell -vaig fer 8,32 de triple salt- avui hem anat al següent cros de la Lliga Comarcal de Cros Escolar d'Osona, el de Sant Boi de Lluçanès.

Ens hi hem arribat per Sant Bartomeu i Perafita, a 1/4 d'11, temps que ha sigut suficient per anar primer a mirar el circuit, jo, de la categoria Infantil, una volta B i una de C. La B era fer unes quantes giragonses per un descampat, que feia 600 m i la C, que era donar una volta a l'anomenat Pla Moner (segons l'ICC), des de la zona esportiva fins al Vilar de Sant Boi, que costa de creure però només feia 1500 m. A les 11 s'ha donat la sortida, amb un xiulet ja que la pistola no acabava de funcionar, i hem començat a fer l'enfangadíssim cros, al que fart d'anar esquivant els bassals, ja he anat tirant recte sense donar importància al que m'he enfangat al final.

Així doncs, un cop acabada la cursa, que els infantils corríem juntament amb els cadets, la mateixa distància (no crec que un del 98 hagi de córrer el mateix que un del 95) i per això hi podria haver hagut algun embolic sense saber-ho que ha fet que jo, que havia arribat 12è a la meta, i que hi havia cadets pel mig (concretament 3 en total), pel poc que han de córrer el més normal seria que quedéssin per davant da bastants infantils, i per tant em donarien medalla, ja que hauria quedat entre els 10 primers dels infantils. Però, o bé els cadets han quedat per darrere (cosa bastant estranya) o ha passat vés a saber què, que el cas és que no m'han donat medalla perquè "he quedat 11è". I hem esperat quasi una hora per l'entrega de premis, que per sort a en Marçal sí que li n'han donat.

Fotos de la 2a Jornada d'Hivern a Palafrugell | Classificació de la 2a Jornada d'Hivern a Palafrugell | Fotos del Cros de St. Boi