dimarts, 20 de juliol del 2010

Campió a la Cursa de Cargols

Com cada any, dins del programa de la Festa Major del Barri da Darrere els Horts de Calldetenes, format pels carrers Jaume Balmes i del Mig principalment, hi ha la Cursa de Cargols, que aquest any es va fer el passat vespre, del dia 19. Jo feia 3 anys que no hi participava.


Com és lògic, consisteix en posar els cargols participants a la sortida i el que arriba primer guanya. No és ben bé com es pot pensar, el circuit, ja que en comptes d'anar en línia recta és una circumferència de la qual al mig hi ha la sortida i l'arribada és a qualsevol punt del radi d'aquesta.

Hi va haver molta participació, al voltant de 40 cargols hi van córrer, de la següent forma:

Primer es fan tantes tandes classificatòries com facin falta -van ser 4- i els 4 primers d'aquestes passen a la final, que es va fer en les dues circumferències que hi havia a la vegada, amb 8 cargols a cada una.

Cal dir que el vaig estar entrenant durant els tres dies abans (el cargol), però va ser impressionant, a la fase classificatòria, que el meu corria a la segona, amb el número 9, primer semblava que seria un fracàs perquè començava a anar tort i envaint el tros que en teoria era del cargol número 10, però quan va tornar a anar més o menys perpendicular a l'arribada, va arribar el primer traient com uns 10 segons al segon.

A la final va ser més difícil al començament ja que va voler seguir la mateixa estratègia d'anar tort però com que tots ja anaven més ràpid va xocar amb el del costat, el número 11 -ja que el meu era el 12- però un cop deixant enrere va fer com anteriorment i si no ho recordo malament encara amb més diferècia de temps, ja que el segon va ser el qual li va envair el seu tros aquest cop.

Finalment, ens van donar caramels i una copa pels tres primers, que precisament un dels altres premiats era el meu cosí.

Demà a l'àlbum de Picasa hi haurà les fotos de la cursa, a part de les que ja hi ha.


dimarts, 13 de juliol del 2010

Nova plantilla!

Tal com es pot veure, he canviat de plantilla, ja que Blogger ha ampliat la seva oferta i es poden personalitzar molt més.

He posat una enquesta a la barra lateral esquerra que pregunta quina us agrada més, si la d'ara o la d'abans.

A més, també es poden consultar el Google Earth i el Google Maps al peu de pàgina d'aquest bloc.








*FOTOS:
Esquerra: Plantilla actual
Dreta: Plantilla d'abans

dilluns, 5 de juliol del 2010

Macropost juny 2010: Campionat de Catalunya Individual, de voluntari i Netreporter

Finalment, ja s'ha acabat el curs i ja disposo de més temps per fer el bloc, i he esperat a que s'acabés el mes de juny -que encara que fos només mig d'institut potser és el que hi ha hagut més feina- per fer un altre "macropost" explicant el que serien cada un dels posts del mes.

Ara ja hi ha també penjades fotos del mes de maig, així com les classificacions d'atletisme.


12 de juny: Final del Campionat de Catalunya Individual a El Prat de Llobregat

Tal com vaig explicar, al mes de maig es va fer la jornada prèvia del Campionat de Catalunya Individual a Calella, on hi podien anar tots els atletes que haguéssin fer una marca mínima per anar-hi de la qual se'n classificaven 16 per anar a la jornada final, d'entre ells, jo, que em vaig classificar just però per les dues proves que jo feia, els 80 i els 150 metres llisos.

El 80 van ser al migdia, de manera que no vam haver de sortir molt d'hora de casa, un cop allà vaig escalfar una mica i entrenar les sortides i, pel carrer 8 (distribuïts en funció de la classificació prèvia) de la segona sèrie vaig córrer la cursa, de la que vaig quedar 7è de la sèrie amb la marca d'11,38 segons, el que va fer que quedés el 12è de Catalunya.

Llavors vam anar a dinar al restaurant "la Esquinica", de tapes, situat al passeig Fabra i Puig a l'altura del barri de Vilapiscina. Era molt bo i van anar molt ràpids a servir-nos el menjar.

A la tarda, vaig córrer els 150, que potser per la calor no van anar tant bé, vaig córrer pel carrer 1 de la segona sèrie i vaig acabar el 8è d'aquesta, però 15è de Catalunya, però és el més lògic, ja que a la jornada prèvia també em vaig classificar en aquesta posició.

FOTOS
1a: Corrent els 80 metres llisos
2a: A punt per la sortida dels 150.



19 de juny: De voluntari al Campionat de Catalunya Individual Cadet

Com a l'any passat, a Vic aquest també es va celebrar la final d'un campionat de Catalunya, al que els que som del Club Atlètic Vic, podem anar de voluntaris per ajudar a fer feines que calen fer com mesurar els salts de longitud, dur papers d'un cantó a l'altre...

Enguany es va celebrar el de cadets i jo hi aig anar. Ens van dir que hi anéssim a les 9 del matí, i les proves no van començar fins a 2/4 d'11 i per tant ens vam haver d'esperar.

El primer que vaig haver de fer va ser, a la prova dels 5000 metres marxa M, a 2/4 d'11, recollir els avisos dels jutges que hi havia per la pista que miraven a veure si els atletes feien la marxa bé. En total vaig er unes 4 o 5 voltes.

Més tard, dur papers de les sortides de les curses des de la cambra de requeriments (on els atletes confirmen que hi són), a la secretaria i al jutge de sortida.

El que va ser més esgotador, però, va ser posar el llistó de la prova del salt de perxa M, que va començar amb molt retard per culpa de la perxa F, que s'havia fet abans, ja que la prova és molt lenta, i per això vaig haver de dinar més tard. La feina consistia en posar el llistó que havien de saltar els atletes 3 cops cada 20 centímetres quan el tiraven a terra, aguantar-lo quan es canviava la profunditat, quan s'apujava...

Havent dinat, vam anar a ajudar al llançament de javelina primer masculina i després femenina, amb algun xàfec entremig. La feina consistia un cop en posar els resultats al marcador i l'altre a aguantar la cinta mètrica perquè es tensés i poder saber el resultat.

Cap a les 7, vaig marxar a peu cap a la festa major de l'Andersen -la meva escola d'abans- que es feia aquell mateix dia.


30 de juny: Entrega dels premis Netreporter

A les 6 de la tarda d'aquest dia, es va fer l'entrega dels premis Netreporter, al Pavelló de Ponent del Recinte de la Maternitat, que és la seu de lamalla, qui els organitzava.

Aquests premis premien a blocs escrits en català o castellà d'estudiants. Al mes d'abril un jurat va triar els 4 que es van sotmetre a una votació popular i el primer classificat és el que obté més vots. Els premis eren un iPad pel primer i un iPod Touch pel finalista, que era el meu cas. Hi havia tres categories: Estudiants universitaris, de batxillerat i formació professional i per acabar d'ESO, que era a la que participava jo.

Primer de tot, a la redacció ens van donar els corresponents premis a cada un, llavors vam anar a un balcó a fer-nos les fotos, després vàrem tornar a entrar a menjar unes pastes i una beguda que hi havia i ens van ensenyar també com és la redacció de lamalla i la Xarxa de Televisions Locals, que estava tot en aquell edifici.