diumenge, 24 de maig del 2009

Setmana del Medi Ambient a l'escola

Aquesta setmana, a l'escola ha sigut la setmana del Medi Ambient (la segona del curs). Alguns dies vam fer algunes activitats.

El dilluns a la tarda, vam fer les activitats típiques d'aquest tipus de setmana. Recollir fulles i pedres, plantar algunes plantes on no n'hi hagi... Cadascú feia dues activitats d'aquestes, jo vaig fer la d'arreglar unes jardineres i traspassar d'un lloc a un altre el compostatge.

Dimarts, també a la tarda, els de 3r ens van ensenyar com funcionarà la nova deixalleria de l'escola, feta amb els diners que es van recaptar del mercat de les 3R que es va fer la primera setmana del Medi Ambient. A la tarda, sense ser relacionat amb lescola ni amb el medi ambient, amb l'Eloi vam anar a fer el càsting del Bocamoll infantil.

Dijous al matí, vam fer l'excursió, a la Planta de Triatge. Primer de tot, vam anar en una mena de classe, que ens van explicar quins materials es poden reciclar, com funciona tota la maquinària d'allà, com separen els diferents residus... A continuació ens vam posar unes armilles i vam anar a veure les màquines, com es separava, com ho posaven com daus, com ho ficaven a dintre de camions...

Finalment, divendres al matí vam anar a assajar a la plaça Major per fer la cantata de Les Veus Misterioses que faríem al vespre. I, al vespre, vam anar a fer la cantata. A l'espai d'El Temps de TV3 van connectar amb la càmera de Vic i vam sortir a l'escenari. La plaça estava tota decorada amb pancartes que havien fet les diferents escoles de Vic per la Setmana de la Ciutadania.

Fotos (de la plaça Major decorada) *Pròximament les fotos de la cantata

diumenge, 17 de maig del 2009

Dia atlètic, a Olot i Calella

Ahir vam anar a fer un volt per Catalunya en motiu de l'atletisme.

Al matí vam anar a les Pistes d'Atletisme d'Olot, en una jornada de promoció normal, per mirar de fer marca d'alguna prova per tal de podar anar al Campionat de Catalunya Individual. Les pistes d'Olot, a més, són diferents perquè són les úniques que tenen arbres pel mig.

La primera prova era la de Triple, la que a mi m'agrada més. Jo tenia la marca de 7,56 metres i la vaig superar. S'havien de fer tres salts, al primer vaig fer 7,51, al segon 7,47 i, al tercer, 7,60.

La següent era de 150 metres llisos, que no se la marca que vaig fer i per tant tampoc si entro al Campionat de Catalunya Individual. A la sortida de la cursa, on també hi havia el fossat d'aigua dels obstacles, hi havia un gripau, a dintre del fossat.

Finalment, l'ultima prova era de llançament de javelina, que normalment no m'acaba d'anar gaire bé (l'última vegada vaig fer 3 nuls) i vaig fer marca, de 10,10...

Quan vaig acabar am marxar cap a Calella, on a la tarda havia de competir al Campionat de Catalunya de Clubs.

Vam dinar al McDonald's de Santa Susanna, que, com es podia veure, havia guanyat molts premis de McDonald's més net d'Espanya.

A les 3 del migdia vam arribar a les Pistes d'Atletisme de Calella.

Com que era un Campionat de Catalunya de Clubs, cada atleta només pot competir a dues proves, i segons la classificació de cada prova cada equip obté tants punts.

Com que encara faltava estona per començar, ens van dir que anéssim a una ombre que hi havia al costat d'un camp de futbol, al qual hi estaven jugant altres nens; però, al cap de 10 minuts, ens van trobar allà jugant. Jo penso que tampoc estava tant malament, que juguéssim, ja estàvem escalfant.

Després, ens van fer anar en una ombra en un lloc bastant amagat. Estàvem menjant alguna cosa quan passa un home per allà el costat i diu: -Res de porros, eh!

Ens va fer a tots molta gràcia. Després, ja vam començar a competir.

A mi em va tocar fer llançament de Pes (una de les proves que sé fer menys, ja que, a més, no l'hem feta cap dia en els entrenaments). Només vaig fer 5 metres.

La següent prova era a les 18.35 h i tot just eren quarts de 5, i vam anar a fer un volt per Calella. En un pas a nivell de la via del tren, s'hi van acumular un pilot de cotxes, ja que era via única i el tren de l'estació, per poder tirar endavant, havia d'esperar que n'arribés un en sentit contrari.

Tota l'hora els cotxes de la gran cua que s'havia format anaven pitant i fent soroll.

Es va acabar l'estona i vam tornar a anar a les pistes, la prova que havia de fer era el relleu de 4x80 metres. Jo, com és habitual, corria tercer (era el tercer de l'equip en portar el testimoni del relleu).

Encara no han publicat els resultats.

Eurovision 2009

Ahir van fer el Festival d'Eurovision 2009. Va guanyar Noruega:

*Per veure el vídeo en millor qualitat clicka HQ.

2n va quedar ISLÀNDIA i 3r AZERBAIDJAN

Totes les cançons dels altres països.

dissabte, 2 de maig del 2009

Excursió a TV3 i al Park Güell

El dijous, amb l'escola vam anar a fer una excursió. Vam anar a TV3 i al Park Güell (no sé perquè ho escriuen amb k Parc, a mi m'agrada més amb c). Vam marxar al cap d'1 hora i mitja d'estar a l'escola amb autobús, cap a Barcelona.

Vam arribar a TV3, però abans d'entrar-hi, vam esmorzar en un parc que hi ha allà el costat. Un cop havent esmorzar, vam anar cap a dintre TV3 i ens van ensenyar les instal·lacions, que feia cada treballador (el realitzador, el regidor...), vam entrar a alguns platós, com el d'El Club, l'Hora Q, Ànima... També a alguna unitat mòbil.

Quan ja vam acabar la visita, vam tornar a agafar l'autobús fins al Parc Güell, passant per molts carrers amb pujades baixades... El viatge va ser bastant divertit. Un cop allà, vam anar a veure la plaça, el llangardaix, la sala de les columnes, on vam dinar, i altre cop a la plaça, on ens hi vam poder estar una estona jugant, mirant uns músics que tocaven...

Allà a quarts de 4 vam tornar cap a Vic; el viatge també va ser bastant divertit pels carrers que passàvem...

Milla de la Sagrada Família: 21è de 115

Diumenge passat vam anar a Barcelona, perquè jo corria a la Milla de la Sagrada Família.

Com sempre, vam arribar una hora abans de la cursa. Primer vam anar en un bar, després vaig anar a mirar el circuit, que consistia en donar una volta i mitja al conjunt de tres illes, la de l'edifici de la Sagrada Família i les de parc amb arbres... del costat, en total 1609 metres.

Havia plogut molt, i això va fer retardar una mica les curses de les diferents categories. La meva cursa era la penúltima, després de les internacionals.

Poc més tard de l'hora prevista, vaig córrer, amb un bon sol. Vaig sortir que en vaig avançar a bastants, fins i tot, en algun moment, havia arribat a anar el 5è, crec.

Al final vaig arribar el 21è de 115 que corrien. Vaig tardar a fer-ho 6 minuts i 46 segons. Aquesta cursa no es corria ni amb xip (que es el que es posa a les vambes) ni cronometraven a veure quan tardàvem per saber la marca, sinó que al dorsal hi havia un codi de barres.

Em van donar una samarreta de record.

Dues victòries del CB Vic a Vic

Durant el mes d'abril, vaig anar a veure dos dels tres partits del CB Vic que es van fer a Vic.

El primer va ser contra el Ford Burgos, que van guanyar 73 a 69 punts. Fotos

L'altre que vaig anar a veure va ser contra el Mallorca, que el Vic va estar guanyant de 12 punts molta estona i al final van acabar 84 a 79. Fotos

Entremig dels dos partits, van guanyar-ne un altre contra l'Illescas, també jugat a Vic però que no hi vaig anar.