dimecres, 31 de desembre del 2008

El kiwi groc

Avui el matí hem anat a comprar, entre d'altres coses hem comprat kiwis i hem vist que n'hi havia uns que deia que eren grocs (d'Itàlia), els kiwis grocs. Primer no ens ho creiem, però al botó que s'ha de clicar de la balança que et diu el preu, hem vist que efectivament eren grocs.

Avui per dinar me n'he menjat un i era molt bo i semblant a l'altre, però era una mica menys dolç.

He llegit que es poden menjar amb pela i tenen el doble de vitamina C. El nom original és Jin Tao.

dimarts, 30 de desembre del 2008

Dia a Barcelona

Ahir amb la meva mare, la meva àvia i el meu germà vam anar a Barcelona a canviar alguns regals del Tió.

Hi vam anar amb el tren que va marxar de Vic a les 8:21h i al cap d'una hora i una mica més ja vam ser a Barcelona. Vam anar a una cafeteria a esmorzar, on hi vaig demanar una magdalena de gerds i iogurt. Després vam anar al Corte Inglés per canviar una mena de jersei.

A la una del migdia ens va venir a buscar un meu tiet que viu allà i vam anar a dinar al restaurant Cent Focs. Havent dinat vam anar a veure el pessebre de la plaça Sant Jaume, tot fet de figures gegants i cactus. Llavors vam anar a donar un volt pel centre fins a les 17:11h que vam tornar amb el tren.

divendres, 26 de desembre del 2008

Neva!!!

Per fi neva, almenys als voltants de casa meva, on tots els cops que havia nevat per aquí a prop, aquí només plovia o queia aiguaneu. Nevava a Tavèrnoles, Taradell, Folgueroles, St. Julià de Vilatorta, una mica a Vic... Però a aquí mai d'aquest hivern.

El Tió va cagar...

Abans d'ahir el vespre vam fer cagar el Tió, més o menys a les 10 h. Abans vam sopar menjars que ens vam fer nosaltres.

Va fer unes 9 o 10 cagades, i cada cop, amb el meu germà i el meu pare pujàvem a dalt a assajar una cançó diferent de fer cagar el Tió.

A mi el Tió em va cagar (a casa nostra):
  • Un mp4
  • El Calendari de la Lluna 2009
  • 2 sobres de segells amb 2 àlbums (també pel meu germà)
  • Unes malles llargues
  • Uns mitjons vermells
  • Una impresora/fotocopiadora/escànner (per tots)
A casa els avis i els tiets de Calldetenes em va cagar:
  • Unes vambes de claus d'atletisme
  • Un tren AVE (també pel meu germà)
  • Un micròfon per l'ordinador
  • Una samarreta
  • Una bossa de caramels

dimecres, 24 de desembre del 2008

Per a fer cagar el tió...

Avui s'ha de fer cagar el tió! He buscat cançons curioses a la xarxa i n'he trobat força. Aquí n'hi ha tres i enllaços de webs de cançons d'aquest tipus.

Caga soca de nadal,
Caga figues i vi blanc,
no cagos arengades,
que són salades,
caga turrons,
que són molt bons.
Si no cagues bé,
garrotada et donaré.
(Torrelameu, la Noguera)



Tió de Nadal,
cap d'animal,
tu que ets el meu padrí,
caga torrons per mi,
tu que puges per les teulades,
caga botifarres,
tu que passes pels camins,
caga torrons fins.
(Llorenç del Penedès, Baix Penedès)

Tió que fas aquí
tan llarg i tan estirat,
amb lo cul arromangat.
Si te'n ve aquestes dulsures
que se'n diuen confitures,
una ampolla de granatxa
per a beure en un porró,caga tió

(Reus, Baix Camp)


www.festamajor.biz

www.etnocat.org

www.kumbaworld.com


jauhakiberrah.bloc.cat

diumenge, 21 de desembre del 2008

Cros de Calldetenes: gelat


Avui al matí he corregut el 54è Cros de Calldetenes (a davant de casa), s'havia de fer el dia 2 de novembre però per les pluges i les inundacions al camp que hi van haver el van suspendre. Estava tot geladíssim i amb un pilot de boira. Hi he sigut a les 9 i 20 minuts i he anat a mirar el circuit, una volta C i una de B, la C era més curta, i la B més llargueta que anava fins a quasi bé una granja que hi ha per allà.

A les 2/4 d'11 he corregut els 2400 metres, no sé en quant temps perquè a la classificació l'han posat fins al 15è.

He quedat 19è de 21 i 3r local, que he guanyat una medalla que em sembla que està reutilitzada d'algun altre any.

Ens han donat fuets, xocolatines, un penjoll...

Dia 19 de Desembre

El dia 19, a l'escola no vam fer res normal. Primer de tot podíem anar als ordinadors i al pati i després a endreçar cadires, forques, roba... dels Pastorets.

A 3/4 de 10 vam anar al gimnàs a fer cagar el tió, que cada curs va dir un poema, menys nosaltres.

També va fer l'Amic Invisible, que a mi em van regalar un bolígraf que té una mena de cosa que s'estira i també el llibre "Nadal Màgic", que va de veient una imatge abstracte, mirant-ho d'una manera es pot veure un dibuix ocult.

A la tarda cada curs va cantar una cançó de Nadal, els de 6è vam cantar "Bona Nit", dels Pets, amb flautes, xilòfons, una guitarra, violoncels, piano...

A les 8 del vespre, els de l'Escola de Música de Vic vam anar a cantar a un concert de Nadal que feien a La Central, que també van tocar orquestres... Però nosaltres vam cantar el Desembre Congelat, Pastors tots anem... i Els Pastorets amb Barbes Blanques.

Fotos del concert a La Central | Fotos de l'Amic Invisible | Cançó Bona Nit

divendres, 19 de desembre del 2008

dimecres, 17 de desembre del 2008

DEMÀ... PASTORETS!!!

Demà a l'escola (Andersen) els de 6è farem els pastorets. Els farem a 2/4 de 10 del matí pels de l'escola i a 2/4 de 10 del vespre pels pares, avis...

diumenge, 14 de desembre del 2008

L'enfangat Cros de Caldes de Malavella

Avui al matí hem anat al Cros de Caldes de Malavella, que encara no hi havia anat mai. Per desgràcia estava tot super enfangat, ple de bassals i amb una pluja que molestava molt. Anant-hi, quan hem passat per Espinelves estava nevant.

A 3/4 d'11 hem arribat i he escalfat, mirat el circuit, ple de cintes (un laberint) i a les 12 he corregut. He quedat a les posicions de sempre, de 20 a 30, el problema ha sigut que avui no hi havia els que solen quedar per darrere meu i jo he quedat últim (20è), en el recorregut tan enfangat de 2200 metres amb 7:13 minuts. Al acabar m'han donat una mena de melmelada de pera i poma.

Després de córrer el meu germà (que li han donat la melmelada de poma i maduixa), hem anat al 2n Mercat de Nadal que celebren allà, era el carrer Santa Maria i el Major juntament amb la plaça de l'Església, tot ple de parades de Botigues al Carrer... He comprat una galeta en forma de bolet que valia 30 cèntims i era molt bona.

dissabte, 13 de desembre del 2008

Novetat al bloc de les vacances a Hongria

Resultats i classificació de la Lliga Hongaresa al bloc de les vacances a Hongria (vhongria.blogspot.com "Utazó a Magyarország"). També hi ha una enquesta sobre quin país t'agrada més.

El Pessebre

Ahir a la tarda vam fer el pessebre d'aquest any. Com sempre el vam fer al menjador en una caixa que tenim forrada de color verd. El vam fer amb escorça, pedres i herbes que van portar els meus avis, amb molsa del nostre jardí i paper d'alumini pel riu. Després hi vam posar les figures i crec que ens va quedar prou bé.

Aquest és el pessebre:

dimecres, 10 de desembre del 2008

Caminada d'Educació Física

Avui a la tarda (a l'hora d'Educació Física), hem fet la caminada, que compta com una excursió.

Hem sortit de l'escola, pel costat dels camps de futbol i les pistes d'atletisme hem anat fins al carrer de l'Ametller de Gurb i allà hem girat cap a una granja. Després hem anat anant per camins a la vora de la Creu de Gurb i travessant la C-17, per més camins fins que hem tornat a arribar a l'escola a les 5 de la tarda.

diumenge, 7 de desembre del 2008

Falafel Mix

Avui, per dinar a casa hem menjat un menjar que vam veure la setmana passada quan vam anar a comprar a l'Esclat. Es tracta del Falafel Mix, una mena de croquetes fetes amb farina de cigró, ceba i unes herbes. A les instruccions estava molt ben explicat i ens han sortit molt bé.

A mi m'han agradat bastant, no molt, perquè tenia massa gust, una mica dolç. És d'Alfez.

Mercat Medieval de Vic

Ahir a la tarda vam anar al Mercat Medieval de Vic. Per berenar vam comprar unes magdalenes d'una parada del carrer de la Gelada, la meva era d'anís i era molt bona. Vam veure un grup que desfilava a la zona dels camells que es deia "Os Fillos de Breogan", i al Passeig uns que hi havia un home amb unes xanques molt altes.

ENIGMA:
Aquesta foto és d'un producte d'una parada, sabries dir què és?
(respostes en comentaris)


dijous, 4 de desembre del 2008

Els DVD's dels 1001 Gols d'Or del Barça


A la Jean Bouin que vaig anar, tal com deia em van donar 4 DVD's dels 1001 Gols d'Or del Barça, crec que està en castellà però em sembla que està ben fet, encara que no sigui del Barça ni m'ho hagi mirat. A més dels DVD's , a les tapes hi surt la descripció de cada DVD explicant quan es van fer els gols, quins eren els millors jugadors de l'època... Està fet pel Mundo Deportivo.

Les Indiaques

Ahir, a l'hora d'Educació Física de l'escola, vam fer un esport alternatiu nou, les indiaques. A mi em va agradar. S'assembla al Voleibol, però es juga amb una Indiaca i només amb les mans.

El Calendari d'Advent

Com a molts anys, hem comprat un Calendari d'Advent, d'aquells que hi ha xocolatines cada dia des de l'1 fins al 24 de desembre. Aquest és el meu Calendari d'Advent:

dilluns, 1 de desembre del 2008

VACUNES A L'ESCOLA 1

Avui, a l'escola als de 6è ens han fet vacunes, als nens una, la de l'Antihepatitis A+B. A les nenes dues, aquesta mateixa i la del Papiloma. Ens les han fet a la tarda, després de fer mecanografia, a 3/4 de 4.

Barcelona: Jean Bouin i CosmoCaixa

Ahir, vam anar a Barcelona per dues coses: córrer la meva primera Cursa Jean Bouin, la 85a que celebren, i, a la tarda el CosmoCaixa.

A les nou vam marxar de casa per arribar a les deu a la Plaça d'Espanya de Barcelona, a mi i a la meva mare ens van deixar allà i el meu pare i el meu germà van anar-hi amb metro des de Zona Universitària.


Corria a les 10:55h, com és normal a Montjuïc, al dorsal hi deia el meu nom i tot, i havia de dur xip blanc. Jo, que sóc Infantil havia de fer 2.300 metres, com al Cros de Girona, però aquí per carrers amb pujada, alguns no gaire ben asfaltats i plens de cotxes aparcats.

Al final vaig quedar el 104 de 140 amb el temps de 10:43 minuts, 4:40 minuts al quilòmetre. La cursa va començar 1 minut d'hora i ens van donar 4 dvd's dels 1001 gols d'or del Barça.


A dinar hi vam anar al Fresc Co de la Diagonal 531.

Vam tornar al cotxe amb tramvia i vam anar cap al CosmoCaixa.

Teníem les 4 entrades gratuïtes, perquè vaig pintar una granota que ens van donar quen hi vaig anar amb l'escola, al qual te'n donaven 3 i com que el meu germà és més petit de 7 anys entrava gratis.

Vam anar a la Sala de la Matèria, el Bosc Inundat i després a la cafeteria i el pis -2 que al passadís hi havia ossos de dinosaure...

El que em va agradar més va ser el formiguer del Bosc Inundat i un plàstic que va explicant la prehistòria fins a fa un milió d'anys.