divendres, 28 de novembre del 2008

Setmana del Medi Ambient a l'escola

A cada curs, a la meva escola fem dues setmanes del Medi Ambient. Aquesta (24-30/11/2008) n'ha sigut una, i cada curs fa dues hores de diferents tallers.

A 6è ens va tocar el dijous a la tarda, de 3 a 5 i hi havia 5 tallers diferents, que cada grup en faria 2 d'ells.

A mi, de 3 a 4 em va tocar el taller de recollir fulles, on havíem de fer parelles i anar a un indret del pati a recollir-les i després anar-les a abocar al pilot de compostatge.

De 4 a 5 vaig fer el taller d'hort, que vam preparar una mena de cavallons.

Els altres tallers que van fer altres grups eren fer caixes niu, compostatge i estovar les sorreres.

També ens van ensenyar un eriçó que va trobar un nen.

Diumenge faran el Mercat de les 3R però jo aniré a la Cursa Jean Bouin de Barcelona.

diumenge, 23 de novembre del 2008

Cros de Girona

Avui al matí he anat al Cros de Girona, al Parc del Pavelló de Fontajau. Hi hem sigut a 3/4 d'11 per córrer 1 hora després.

La distància era de 2.300 metres, jo he quedat 43è de 64 amb un temps de 10 minuts i 48 segons.

Al Cosmocaixa amb l'escola

Dijous, amb l'escola vam anar a Barcelona, al Cosmocaixa.

Hi vam anar amb el tren de les 8:31 h que va marxar a les 8:44 h i vam arribar a les 10 i 5 minuts a Plaça Catalunya, on vam agafar la L-7 del metro fins a Avinguda Tibidabo i després a peu fins al Cosmocaixa.

Primer de tot, al grup B (el que anava jo) ens tocava una estona de 3/4 d'hora per visitar nosaltres sols però es va perdre un nen i no vam poder mirar quasi res, només el bosc inundat. A les 12, vam fer una sessió anomenada "De la neurona a la intel·ligència", on vam parlar de què són les neurones, com funcionen... Una hora després vam anar al planetari on vam veure "Gènesi", que explicava l'història de l'univers, les constel·lacions...

Havent acabat vam dinar i tot seguit un altre cop al metro i al tren.

A les 5 i 20 minuts vam arribar a Vic.

Pagagnini, a l'Auditori de Calldetenes

Aprofitant que a l'hora de castellà vam fer un resum de l'obra, posaré el que vam escriure.

VAMOS AL TEATRO CON "PAGAGNINI EL LOCO"
Esta mañana, del día 20 de Noviembre hemos ido al Auditori de Calldetenes a ver el teatro musical de Pagagnini, con los compañeros de 5º y 6º.

Los músicos formaban un cuarteto y tocaban música clásica graciosamente con violines, un violonchelo y castañuelas.


Lo que me sorprendió más fue cuando se pusieron gafas de sol y cantaban algo parecido a blues americano.


Una situación divertida fue cuando sonó el teléfono y todos los otros se revolucionaron y comenzaron a tocar diferente.


Todos los del público estábamos haciendo ruido y aplaudiendo.


En resumen, el concierto fue muy divertido y distraído.


En català | Fullet informatiu del teatre

dissabte, 22 de novembre del 2008

Peratallada, Palau-Sator i voltants

El diumenge dia 16, vam anar a passar el dia a Palau-Sator i Peratallada i els seus voltants.

Aquests dos pobles estan al Baix Empordà, al costat de la Bisbal, vam anar-hi per la carretera que passa pes St. Martí Vell i Madremanya. Quan vam arribar a Palau-Sator ens vam dirigir cap al nucli de Fontclara, on hi sortia un camí enmig de camps d'oliveres i boscos que duia fins a St. Julià de Boada, ens pensàvem que seria més llarg i amb un moment hi vam ser, St. Julià era un petit poble, també de Palau-Sator, de quatre carrers i amb la seva corresponent església, molt petita. Volíem continuar fins a St. Feliu de Boada però tot el tros era per carretera asfaltada, passaven cotxes i feia molta calor, per això vam tornar cap a Fontclara.

Tot seguit vam anar a visitar el nucli medieval de Peratallada (del terme de Forallac), pleníssim de gent. Estava emmurallat i molt ben cuidat, els carrers eren estretets i bonics. Hi havia un restaurant que posaven la carta en pentagrames, una botiga que hi anava molta gent (n'hi havia de millors), una de ceràmica i coses velles, un castell, un campanar o torre alta i també vella i moltes coses més.

A 2/4 de 2 vam anar a Palau-Sator per dinar, concretament al restaurant Can Saló, on vaig demanar pernil d'ànec i pastís d'escòrpora amb una salsa boníssima, per postres, recuit de drap d'Ullastret amb mel.

A la tarda vam anar a la Bisbal d'Empordà a mirar algunes botigues de ceràmica.

diumenge, 9 de novembre del 2008

Cros de Sant Hilari Sacalm

Avui al matí hem anat al XXVI Cros de St. Hilari Sacalm.

El circuit estava al costat de la carretera, es deia Circuit dels Cortals. Jo, que sóc de la categoria infantil, corria a les 12, i hi hem arribat una hora i quart abans per escalfar, veure el circuit... Havia de fer 2 voltes "B", que en total feia 2040 metres, per un terreny de camp de patates sense plantar, que l'any passat era tot ple d'herba. Al final he quedat 23è de 31 amb la marca de 9 minuts i 25 segons.

Per tot el camp, hi havia petites patates escampades que abans eren del camp de patates que hi havia.

Després hem tornat cap a casa.

dissabte, 8 de novembre del 2008

Cros de Calldetenes

El diumenge, s'havia de fer el 54è Cros de Calldetenes, però a causa de les fortes pluges que hi van haver, es va inundar el camp on es fa (a davant de casa meva) i el van ajornar pel dia 21 de desembre.

Quatre fotos de la inundació (aquí).

Derrota al Nàstic-Reial Societat

Fa una setmana, el meu pare i jo vam anar a veure el partit Nàstic-Reial Societat al qual ens havien tocat dues entrades a una web del Nàstic. El partit començava a les 18:30h i a les tres de la tarda ja vam marxar cap a Tarragona per no fer tard. Les entrades eren per "Preferent superior", a l'altra banda del camp respecte la tribuna i a la grada de dalt. En el seients 62 i 63 (jo vaig seure al 63), uns de blancs.

El partit va començar i el Nàstic tenia més ocasions que la Reial, sobretot un jugador del Nàstic que es diu N'Gal, del Camerun (concretament del poble de Nkongsambaau). Per desgràcia la primera part va acabar 0 a 1 a favor de la Reial, el gol el va fer en Moha.

A la segona part el Nàstic va empatar al minut 74, un gol d'en Moisés i als 2 minuts del temps afegit de la segona part va marcar en Díaz de Cerio per part de la Reial. Van quedar 1 a 2, el Nàstic va perdre.