dilluns, 24 de març del 2008

divendres, 7 de març del 2008

Les colònies

Del 3 al 7 de Març els de Cicle Superior de l'escola hem anat de colònies. Aniré dient cada dia el que jo vaig fer.

Dilluns 3:


Vam marxar a les 9 del matí. Quan passàvem per l'eix ens vam trobar un accident en el que un camió de porcs havia bolcat i després vam parar a una àrea de servei que hi havia una bassa amb ànecs.

Un cop vam arribar a la Granja-Escola de les Obagues ens van explicar què faríem i tot el de les Obagues.

Després vam dinar sopa i pollastre amb bolets.

A la tarda vam començar a fer els tallers, al meu grup li va tocar el taller de granja. Primer de tot vam recollir els excrements de les vaques i dels porcs, després vam anar a donar menjar a les cabres, a les ovelles i xais, als galls i gallines i als conills, que els vam poder agafar i veure com el mascle fecundava a les femelles.

Vam sopar amanida i arròs amb tomàquet i un ou ferrat.

A la nit, vam fer jocs de nit. Es tractava de fer grups, buscar animals dibuixats que hi havia en tota la granja i respondre unes preguntes.

Fotos de dilluns


Dimarts 4:


Ens vam llevar després de la primera nit i al cap d'una estona ja vam anar a esmorzar.
El meu grup, al matí va fer el taller de transformació d'aliments. Allà vam fer pilotilles i mantega.
Poc més tard d'acabar el taller ja vam anar a dinar un plat de llenties i les pilotilles que vam fer.
A la tarda vaig fer el taller de Juneda, que havíem de fer grups i anar pel carrer fent fitxes de plaques que hi havia...
Per sopar vam menjar un puré de verdures.
A la nit vam preparar el teatre que s'havia de fer dimecres.


Dimecres 5:


Dimecres, el dia del mig de les colònies, per mi va ser el millor de tots.

El taller del matí, va ser apicultura. Va ser molt divertit perquè ens vam haver de posar la roba blanca i l'especial per les abelles, feiem fum, obriem les caixes... Quan vam acabar vam anar a dinar, aquest dia hi havia espaguettis amb tomàquet i hamburguesa amb patates. A la tarda també va ser un taller molt divertit. Era explotacions agropecuàries, que vam anar amb un autobús mini i vell a una granja de guatlles, a una granja de vedells, que eren d'Irlanda i de la República Txeca i vam anar a berenar a la Plaça Catalunya de Juneda. Quan vam acabar de berenar vam continuar el taller, en un hivernacle de bolets i en una cooperativa de pomes.

El sopar del dimecres consistia en verdura variada i pizza.

A la nit vam fer el teatre que vam preparar el dimarts.

Fotos de Dimecres


Dijous 6:


El dijous va ser el dia més cansat. Per començar vam fer el taller d'hort, que vam sembrar faves, regar, estovar la terra, fer un cavalló nou, adobar la terra i treure les males herbes.

A l'hora de dinar vam menjar amanida i estofat de vedella amb verdura.

I a la tarda vam fer el taller de paisatge, que com a mitjà de transport anàvem en bicicleta. Vam anar al Pantà dels Nou Salts i després anar seguint la sèquia quarta. Vam fer una baixada bastant gran.

Vam sopar un caldo de sopa de peix molt bo i a la nit vam fer discoteca.

Fotos de dijous


Divendres 7:


El divendres ja era el dia de marxar cap a casa. A l'hora de despertar-nos en Ramon (un mestre de l'escola) ens va despertar amb una "trompeta" de les d'animar els equips de futbol...

Només vam fer un taller, el del matí. El meu grup va fer forn. A forn vam anar a buscar llenya en un lloc de la granja que n'hi havia un pilot i després vam fer 25 quilos de pa. Barres pel dinar, panets per quan arribéssim a l'escola i una figureta de record. Ho vam fer amb forn de llenya.

Quan vam acabar el taller vam fer una estona de pati i llavors vam dinar macarrons, botifarra amb carbassó arrebossat.

Després vam anar a l'autobús i allà vam mirar una pel·lícula.

A les 5 de la tarda vam arribar a l'escola.

Fotos del divendres

dissabte, 1 de març del 2008

Avui he anat a la 6a Jornada de Promoció d'atletisme a Tarragona.

Avui a la tarda he anat a Tarragona, a les Pistes de Camp Clar. He fet 60 metres tanques, 60 metres llisos i salt de llargada.

De 60 metres tanques la marca ha sigut de 12 segons i 42 centèssimes, de 60 metres llisos ha sigut 10 segons i 55 centèssimes i de salt de llargada 3 metres i 2 centímetres.