dijous, 12 de juliol del 2007

[BA] Ja he tornat de les vacances al País Valencià

Deixo un PDF que ensenya tot el que vam fer els dies 6, 7, 8, 9, 10 i 11 de juliol.

El dia 6 vam anar a Elx, el dia 7 vam anar cap a València, el dia 8 vam anar a fer una ullada al centre de València i a la tarda a l’Albufera, el dia 9 vam anar a la Ciutat de les Arts i les Ciències, el dia 10 vam anar a veure el centre de València i el dia 11 vam tornar cap a casa.

Fotos Vacances (PDF)

dijous, 5 de juliol del 2007

[BA] “Caminata por la playa”, Salines i Alacant

Dia 5-7-2007

Avui hem anat a una “caminata por la playa” que feia el càmping, a les Salines de Santa Pola i a Alacant.

A les deu del matí hem anat a la “caminata”. Ens pensàvem que hi hauria bastanta gent i érem els meus pares, el meu germà, una altra noia, els monitors i jo. El recorregut ha sigut anar fins la desembocadura del riu Segura i la platja nudista “Els Tossals”.

Quan hem acabat la “caminata”, hem anat a les Salines de Santa Pola i m’he fet quatre fotos allà.

Quan vam arribar a Alacant, vam anar a dinar al restaurant Capri, i després vam anar a veure la Catedral, l’Ajuntament, la Basílica de Santa Maria, el Monestir de la Preciossíssima Sang, l’església de Sant Roc i el barri de la Santa Creu.

dimecres, 4 de juliol del 2007

[BA] Platja, càmping, castell i jaciments

Dia 4-7-2007

Avui hem fet un dia d’estar-nos al càmping i a Guardamar.

Al matí hem anat a la platja de Guardamar. El dia 2 vam anar a la Platja Centre, i avui hem anat a la Platja de la Roqueta o a la del Moncaio. No sabem a quina vam anar.Després de la platja, vam acabar d’aprofitar el matí anant a la piscina del càmping per treure’ns la sal del mar.

A la tarda hem anat al Castell de Guardamar i als jaciments que el dia 2 no vam trobar.

El castell estava bastant enfilat, allà hi havia hagut el poble i el castell, i servia per vigilar tota la plana d’Oriola de l’arribada de pirates pel mar. Encara ara hi ha un canó. Fins que al segle XIX un terratrèmol ho va aterrar tot, cosa que va fer que es fes un poble nou a la costa.

Avui hem explorat més bé que l’altre dia i finalment hem trobat els jaciments arqueològics. Eren molt a prop d’on els havíem buscat, però no acabàvem de trobar el camí. Eren dos jaciments, un d’àrab i un de fenici. El jaciment àrab feia més de 500 anys que estava enterrat en una duna fins fa poc i ara l’estan investigant. I el jaciment fenici és dels jaciments fenicis més importants i més ben conservats de l’Europa Occidental gràcies a haver estat molts anys sota una duna.

dimarts, 3 de juliol del 2007

[BA] Un altre dia murcià

Dia 3-7-2007

Avui, un dia murcià. Igual que el dia 1 vam anar a la costa de Múrcia, avui hem anat a l’interior i cap al sud. Al matí hem anat a Cartagena. Una cosa del pàrquing on vam anar era que estava a la plaça del Rei i la “P” blava d’aquest pàrquing portava una corona a sobre. El pàrquing era a davant de l’Arsenal militar, que vam veure des de fora.

A Cartagena també vam veure la Capitania General del Mediterrani militar, el Centre d’Instrucció (que l’estaven aterrant) i al port vam veure un vaixell turístic que anava per la badia de Cartagena, amb restaurant-bar, i un vaixell que venia de Rússia (es deia: Sovcomflot LNG).

A l’hora de dinar hem anat a ”La Taperia”, que ens van portar uns macarrons molt bons i picants.

A Cartagena hi ha uns arbres gegants. Eren uns ficus.

A la tarda vam anar a Portman, es veu que allà hi ha unes mines i fins l’any 1990 que hi abocaven residus de petroli i van quedar totes les muntanyes i 700 metres de mar ben negres. Però als últims anys hi han plantat canyes i altra vegetació de la zona per dissimular-ho.

I després vam anar a Torre Pacheco, on el meu pare quan feia la mili anava a dormir durant un temps. Era un poble que en el mateix carrer hi havia 10 caixes: la Caixa Catalunya, la Caixa,CAM, BBVA, Banco Pastor, Banco Popular, Cajamar, Bancajai CajaMurcia. I això que quan s’hi havia estat el meu pare no n’hi havia cap!

Per tornar, com que encara no era gaire tard, vam tornar per carreteres locals plenes de llimoners, camps de golf i poblots de mala mort com: Balsicas, Avileses, Sucina (que hi feien un enterrament), Torremendo i Los Montesinos.

dilluns, 2 de juliol del 2007

[BA] Guardamar, un poble amb dunes invasores

Dia 2-7-2007

Avui hem fet un dia guardamarenc. Al matí hem anat a la platja, a la Platja Centre. Aquí sí que hi havia onades. En canvi, a Los Nietos i al Mar de Cristal, no. A l’hora de dinar hem anat a un restaurant del passeig marítim.

A la tarda, hem anat a veure uns jaciments arqueològics de Guardamar. No els hem sabut trobar. Allà, també hi havia el parc de “Las Dunas de Guardamar”. Resulta que a finals del segle XIX les dunes del costat del poble anaven avançant, i acabarien podent-lo destrossar. Però l’enginyer Francisco Mira i Botella va idear un sistema per evitar l’avançament de les dunes. Es tractava de plantar arbres i plantes a les dunes. Hi ha, sobretot, eucaliptus, pins i cactus molt grans.

Després vam anar a buscar els jaciments, però no els vam trobar (tal com he dit abans). I, mentre els buscàvem, vam anar a veure la desembocadura del riu Segura, que està al costat del càmping.

Després vam anar a donar un volt pel centre de Guardamar.

diumenge, 1 de juliol del 2007

[BA] Platges murcianes

Dia 1-7-2007

Avui hem anat especialment a la platja, a la zona murciana. Al matí, hem anat a la platja de Los Nietos, que la sabem perquè el meu pare, quan va fer la mili, li va tocar la zona murciana i hi anava a les tardes. Igual que a la que hem anat a la tarda, a la del Mar de Cristal, al municipi d’Islas Menores.

Abans d’anar al Mar de Cristal vam anar a dinar al restaurant-pizzeria El Barco, que feien salmorejo, un plat molt bo, i pizzes artesanals. I per fer la digestió, vam anar amb cotxe a la Manga del Mar Menor. Tot eren hotels i apartament, i al final, uns quants xalets. A totes les platges que vam anar era curiós que tota la gent hi anava amb cadires, taules, i alguns amb neveres.